Geschiedenis

Begin jaren negentig ontwikkelen drie ondernemende taalfanaten een volledige taalservice voor bedrijven: taaltrainingen, vertalingen en tolkwerk. Bijna 25 jaar later is ElaN Languages een topspeler in de taalbusiness. Met kantoren in Brussel, Vlaanderen, Wallonië, Nederland, Frankrijk en Rusland. Met 40 vaste medewerkers en 1800 freelancers. En … mét dezelfde vernieuwende geest van de beginjaren.

Het prille begin

Wim Vanschooren, die na de uren als zelfstandig vertaler voor enkele kmo’s in de nabije omgeving werkt, richt ElaN Languages eind jaren '80 op als hobby. In september 1990 wordt ElaN Languages in een ruimere vennootschapsvorm gegoten dankzij de samenwerking met Eric en Peter Vaes, toen allebei actief in het onderwijs.

Het prille begin
Kwaliteit loont

Kwaliteit loont

ElaN plukt de vruchten van zijn hoogstaande service: in 2000 krijgt het bedrijf het Qfor-kwaliteitslabel voor opleidingsorganisaties.

Qfor

En … actie!

ElaN Filmavonden ziet het levenslicht. Deze filmclub ontvangt elke maandag ElaN-klanten en filmliefhebbers in bioscoop TheRoxyTheatre in Beringen voor een film uit het niet-commerciële circuit.

En … actie!
From Russia with love

From Russia with love

In Moskou opent een tweede buitenlands filiaal zijn deuren. Met ElaN Russia is het talenbureau aanwezig op een van de sterkst groeiende markten ter wereld.

Vertalingen van topkwaliteit

In 2008 behaalt ElaN Languages als eerste in België het Europese kwaliteitslabel EN 15038. De ISO-norm voor vertaalbureaus zeg maar.

Vertalingen van topkwaliteit
De taalgrens over

De taalgrens over

Met de opening van vestigingen in Brussel en Louvain-la-Neuve breidt ElaN zijn dienstverlening in België verder uit.
Het bedrijf komt hierdoor tegemoet aan de taalbehoeften van een stijgend aantal klanten in de Brusselse regio en Wallonië.

20 kaarsjes!

ElaN Languages viert met heel wat toeters en bellen zijn twintigjarige bestaan.

Bekijk het filmpje

20 kaarsjes!
ElaN 2.0

ElaN 2.0

ElaN trekt voluit de kaart van de digitale dienstverlening. Met de lancering van het onlineplatform MyElaN biedt het een handige en gebruiksvriendelijke oplossing voor elk taalvraagstuk. Van offertes aanvragen tot vertaalprojecten en taaltrainingen opvolgen.

In zee met Language Partners

Eind 2014 sluit ElaN een partnership met het Nederlandse taalbureau Language Partners. Dankzij deze samenwerking bereiken en bedienen we internationale klanten nog beter.

In zee met Language Partners
ElaN vs Google

ElaN vs Google

In ons promofilmpje ‘Taste The Translation’ binden we de strijd aan met gigant Google Translate. Met succes. Het filmpje viel in de prijzen op reclamefestivals in Hasselt en New York én op Cannes Lions, de Oscars van de reclamewereld.

Bekijk het hier!